Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Tuinkas informatie - Kweken in een tuinkas

Tuinkasonline.nl > Tuinkas informatie > Kweken in een tuinkas

Laagste Prijs Hoogste Prijs Alfabet Populair NieuwsteKweken in een tuinkas

In onderstaande tekst bespreken we hoe je kan kweken in een tuinkas en hoe Tuinkasonline u daarbij kan helpen. Tuinkasonline levert diverse Tuinkasaccessoirs die het kweken in een Acd of Janssens Tuinkas aangenamer en beter maken. Verder nog een aantal moestuin tips en tricks!

Accessoires voor in de Tuinkas

Er zijn diverse Accessoires voor een tuinkas,  welke u nodig heeft hangt af van het gebruik. U kunt bij de tuinkas accessoires denken aan:

• Tomatenspiralen
• Thermometer
• Oogstmandjes
• Zweetslang
• Zaaikistje
• Oppotschaal
• Grondzeef
• Waterbak
• Hamerkopboutjes met ringmoer voor ophangen spullen
• Tomatenwaterreservoir
• Verwarming element
• Noppenfolie voor isolatie tuinkas

Dit is nog maar een kleine greep uit de diversiteit aan accessoires die u kunt gebruiken bij het kweken in een tuinkas. Daarnaast hebben we bij tuinkasonline nog een breed scala aan tafels bakken en houten kisten om in te kweken.

Tomaten kweken in een Tuinkas

‘Hoe kweek ik tomaten in een tuinkas?’ Deze vraag komt vaak naar voren en is onder tuinkasliefhebbers ook vaak een favoriete bezigheid. Hier volgt een korte handleiding.

Maart: Ontkiemen zaden. Potgrond vermengt met zand, en zaden in het potje. Het vermengen met zand zorgt voor een losse structuur waardoor het ontkiemde zaadje makkelijk naar boven kan groeien. Voorkeur temperatuur 18/ 20 graden.

Half Mei: Het reeds gegroeide tomatenplantje kan in de tuinkas worden gepland. Gebruik een tomatenwaterreservoir, dit zorgt dat u daarna makkelijk water kan geven. (tip: tomaten planten worden groot! Dus niet dicht tegen de zijwand en de planten niet te dicht op elkaar. Houd een halve meter ruimte tussen de zijwand en de andere tomaten planten.

Zorg tijdens de groei dat de plant wordt begeleid via een tomaten spiraal en geef water in het reservoir of op de grond. Niet op de bladeren! Dit ivm met schimmel en verbranding.

Eetsmakelijk! In september eet u uw eigen tomaten. Heeft u 5 planten of meer? Dan eet niet alleen u maar ook u hele buurt mee! ;)

Kweekseizoenen in de Tuinkas

tuinkasonline is van mening dat u het gehele jaar door kan kweken in u tuinkas. Winterdags moet u dan wel de gewassen iets helpen met een beetje warmte. Hier onder een zijn de kweek mogelijkheden samengevat in de kwartalen.

(tip: deel u tuinkas goed in, sommige groenten of fruit hebben een geheel seizoen nodig om te groeien en andere zijn met 4 weken gereed.) Maak daarnaast een keuze welke gewassen echt in de kas moeten! en of welke in de openlucht kunnen groeien!

Januari februari Maart

Een kleine greep uit de gewassen die u kunt kweken in deze periode. (tip: dit kwartaal kan er nog vorst komen, zorg dat u noppenfolie heeft om u tuinkas te isoleren, mocht dit nodig zijn.)

Kropsla Lelies ,Uien, Worteltjes, Broccoli, Tomatenplanten, Bloemkool, Paprika’s, Spinazie, rode Biet en Andijvie, pepers, meloen, radijs.

April/mei/juni

In deze maanden zullen een aantal voege gewassen net verpot zijn naar de volle grond en die groeien nu al vol.
Aanvullen hierop kan zijn: Komkommer, bloemkool, Sla, witlof, diverse kruiden, spinazie, Courgettes, boontjes, aardbeien, andijvie, radijs

Juli, augustus September

Mocht u nog ruimte over hebben in de vriezer, of mocht u graag groenten en fruit drogen dan zijn dit wel de maanden. U zal nu al lekker kunnen eten uit u eigen tuin.

In u tuinkas maar ook op u moestuin kunt u evengoed nog gewassen kweken. Van u bestaande gewas kan u ook meerdere malen oogsten, denk aan de boontjes, spinazie, tomaten, aardbeien, bessen.

Tevens kan u beginnen met het herfst en winter klaarmaken van u tuinkas.

Oktober, november, december

Indien we een warm najaar hebben kan het nog goed lukken om sla of zomerwortels te kweken, u kunt dit natuurlijk versterken met een kachel en het isoleren van u tuinkas. Daarnaast kan u uw witlof goed inkuilen om deze te laten groeien.

Prei, boerenkool, spuitjes, rodekool, wittekool. Dit zijn de groenten die u dit seizoen kan eten en die op u moestuin staan. Wacht met het oogsten van de boerenkool en spruitjes tot de eerste nachtvorst. Dan worden deze gewassen iets zoeter van smaak. 
-
N.Deijkers B.V. door ProShops