Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Tuinkas informatie - Cactussen kweken in een Acd of Janssens tuinkas

Tuinkasonline.nl > Tuinkas informatie > Cactussen kweken in een Acd of Janssens tuinkas

Laagste Prijs Hoogste Prijs Alfabet Populair NieuwsteCactussen kweken.

Het overwinteren en succesvol kweken van een cactus in een Acd of Janssens-tuinkas. De cactusplant; voor vele een mooie strijder in het plantenassortiment. Voor sommige bijna de enige plant in het assortiment.

3 tot 4 maanden rust,

Het kweken van een cactus is niet als ieder andere plant. Dit betekent dat als u cactussen in de tuinkas heeft, u niet snel andere gewassen erbij plaatst. Dit omdat een cactus een periode heeft van 3 tot 4 maanden waarin de plant tot rust komt en daarom geen water behoeft. Door de vochtige opbouw kan een cactus hier makkelijk tegen. Tevens betekent dit dat een cactusplant ook goed kan bevriezen. Tijdens het groeiseizoen kan een cactus worden voorzien van  voedingstoffen en water. 

Tuinkas topper!

Een cactus in een tuinkas is een topper! Uit de pot en in de vollegrond is wat wij aanraden. De wortelgroei kan dan optimaal worden benut en de cactus kan zich volledig richten op het bloeien. Wel kunnen wij u aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijke ziekten, luizen en bacteriën die er bij een cactus kunnen ontstaan. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Nachtvorst,

De diversiteit aan cactussen is groot, maar waar vele cactussen zich niet prettig bij voelen is langdurige vorst. Een klein nachtvorstje overleven ze nog wel maar bij langdurige, lage temperaturen en vorst moeten deze mooie planten toch beschermd worden. Ook hier is een Acd of Janssens-tuinkas geschikt voor.

Maar alleen een kas is niet voldoende. Rijkt de temperatuur in de middag makkelijk naar de 15 graden, kan deze in de nacht snel dalen en bij vorst zal het ook in de tuinkas gaan vriezen. Dit betekent dat u maatregelen moet nemen om uw cactussen te laten overwinteren. Noppenfolie, overwinteren en een tuinkas zijn perfecte vrienden van elkaar. Door uw planten te isoleren met folie houd u de kou buiten uw plant.

Verwarming in u tuinkas,

Ook mogelijk is het om uw tuinkas geheel binnen te bekleden met noppenfolie en een elektrische kachel op te hangen. Dit zorgt dat u temperatuur aangenaam blijft, maar wel dat uw energierekening omhoog gaat. Een klein straalkacheltje met ventilator kan soms de oplossing zijn voor korte hevige vorst nachten.

Geschikte tuinkassen

Welke tuinkas is geschikt voor het kweken van cactussen? Wij raden u de Acd of Janssens-tuinkas R410 aan. Ruimte om te kweken! Of de R306 retro, deze compactere tuinkas heeft nog voldoende ruimte voor het kweken van verschillende cactussen. 
-
N.Deijkers B.V. door ProShops