Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Tuinkas informatie - Dagbesteding in een Acd of Janssens tuinkas

Tuinkasonline.nl > Tuinkas informatie > Dagbesteding in een Acd of Janssens tuinkas

Laagste Prijs Hoogste Prijs Alfabet Populair NieuwsteDagbesteding in- en rondom de tuinkas


Dagbesteding is een belangrijk en effectief onderdeel voor het holistisch welbevinden van de mens. Lichamelijk, omdat je op een actieve en ergonomische manier bezig bent in de frisse buitenlucht. Psychisch, omdat het afleiding biedt en bijdraagt aan het gevoel van waardering en nuttigheid. Sociaal, omdat dagbesteding in groepsverband mogelijk is.

'Zorginstelling ACD prestige tuinkas R410H 28.16 m2 Afmeting: 3.80m x 7.41m'


In verschillende doelgroepen van zorg wordt er dagbesteding geboden in- en rondom de tuinkas. Zo zijn de kweekbakken binnen de psychogeriatrie razend populair. De zorgvragers kunnen staand en zittend zaden planten, water geven en uiteindelijk oogsten. Onder begeleiding wordt hen eigen groente klaar gemaakt en opgegeten. De dementerende zorgvrager ervaart een gevoel van nuttigheid en plezier naast het feit dat het afleiding bied voor momenten van onrust en eenzaamheid. De Hollandse groenten en fruit wekken herinneringen op.


Binnen de gehandicaptenzorg en psychiatrie wordt er in een breed scala dagbesteding aangeboden in en rondom de tuinkas. Er wordt gewerkt en geleerd. Zorgvragers zijn actief bezig in de frisse buitenlucht. Dit stimuleert de aanmaak van vitamine D en onderzoek toont aan dat zorgvragers beter slapen. Ook is bewezen dat dagbesteding een preventief effect heeft op terugval, decompensatie en maatschappelijke teloorgang.


Naast dagbesteding in de vorm van tuinieren, kunnen de tuinkassen in worden gezet als woonkamer/serre om andere activiteiten aan te bieden. Van koffie drinken, tot creatieve therapie tot gespreksessies. Het is allemaal mogelijk! De tuinkassen die wij bieden voldoen aan de veiligheidseisen binnen de zorgsector. Ze zijn ergonomisch aanpasbaar en geschikt voor rolstoelafhankelijke zorgvragers. 'Rolstoelvriendelijke tuinkas' 
-
N.Deijkers B.V. door ProShops