Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

Insecten Biodiversiteit Compost

Tuinkasonline.nl > Insecten Biodiversiteit Compost

Laagste Prijs Hoogste Prijs Alfabet Populair NieuwsteTuinieren voor jezelf, insecten en bloempjes

Een klein stukje aarde waar we veel invloed en overzicht op hebben is onze eigen tuin! Hier kunnen de kleinschalige overwinningen die we samen behalen een hele grote impact maken op het milieu. Of je nou een natuurlijke/ ecologische tuin hebt, een wilde tuin of een iets meer georganiseerde tuin, blijft het enorm genieten en een bijzonder avontuur. We zijn enthousiast om samen voor te bereiden op een lente waar alles in bloei staat, de bijen en vlinders erop af komen en onze handen diep in de aarde kunnen duiken om te plukken en te oogsten uit de tuin. 

Ecologische tuin, wilde tuin of georganiseerde tuin

Succesvol tuinieren heeft alles te maken met wat je doet als wat je laat. In elke tuin wonen waarschijnlijk honderden of misschien wel duizenden wilde planten - en diersoorten. We worden steeds meer bewust dat elk dier ( inclusief wij mensen ) van planten leeft. Ook dat alle dieren weer een voorkeur hebben voor een bepaalde plantensoort en delen van de plant. Hierdoor heeft elke plantensoort zijn eigen verzameling van gespecialiseerde planteneters, roofdieren en parasieten. En elk insect zijn eetpatroon toegespitst op een specifiek deel van de plant. De planten die we laten groeien hebben dus een hele grote invloed op de insecten die zich vestigen of alleen maar even bezoeken, en dat is weer van invloed op het beschikbare voedsel voor vogels, vleermuizen, spitsmuizen en roofdier-achtige insecten als libellen.

Tahira Koulen u meenemen in de wereld van insecten, biodiversiteit en compost 

Leuke blogs worden geschreven en interresante boeken en bijpassende producten gaan wij aanbieden. Alles om u tuin en moestuin nog vriendelijker te maken en te begrijpen wat er allemaal gebeurd. Veel leesplezier en mocht u vragen hebben dan lezen wij dit graag!

  
-

N.Deijkers B.V. door ProShops